Öster i Nyköping är stadsdelen runt Östra Storgatan. Denna del av centrala Nyköping präglas av de lite mindre och personligare butikerna. Här kan man hitta den unika butiken med sortimentet som inte finns någon annan stans, och det är här man hittar hantverksbutikerna. Det finns en mängd caféer, små restauranger och flertalet krogar. Kontrasten mellan den mysiga och lugna atmosfären på dagen och det sprudlande nattlivet är markant.

Om uppdraget

Stadsdelen Öster i Nyköping figurerar i flera kommunala projekt som NYSAM och liknande utvecklingsprojekt för stadskärnan. Öster har en aktiv grupp som består av aktörer som driver affärsverksamhet på Öster. “Öster-gruppen” samarbetar med utvecklingsprojekt i NYSAM’s regi och samarrangerar kampanjer inför temaveckor och helger som jul, påsk och liknande.

Tanken var från början att det skulle tas fram en “Öster-katalog” i pappersversion med annonser, lite reportage och även en karta över butiker, restauranger och andra affärsverksamheter till en överkomlig kostnad. Katalogen skulle vara  i mindre format och lätt att ta med sig. I början av våren 2020 beslutades det att göra en hemsida istället, och som var ett av projekten som vi på Anderberg Media tog fram under våren och sommaren 2020.

2022 ändrades namnet till Vi På Öster. Verksamheten kommuniceras och marknadsförs via sociala medier i samverkan med lokala näringslivsprojektet NYSAM.

Vi ses på Öster är ett projekt till vilket man kan ansluta sig när som helst om man inte redan är med, och om man driver näringsverksamhet på Öster i Nyköping.

Vad vi gjort

  • Webbdesign och UX
  • Strategi och SEO
  • Foto och digital bildbehandling
  • Social Media Marketing