LAB360 Grader är ett företag med bas i Nyköping och Stockholm och som levererar produkter och kunskap inom högkvalitativ laboratorieutrustning i Skandinavien. Sedan 2020 jobbar man inom läkemedelsbranchen med testkit och liknande produkter för Covid-19.

Om uppdraget

2011 tog vi fram en ny hemsida till LAB 360 Grader. Hemsidan byggdes med våra dåvarande verktyg i Joomla! och stod sig till 2015. Vi hade jobbat med mobilanpassad webb i ett par år och det kändes dags att uppdatera även LAB 360. Vi byggde en ny responsiv webb med den då senaste versionen av Joomla!.

Två år senare hade tekniken gått framåt med rasande fart och det ställdes helt nya krav, bland annat från Google. Företaget såg dessutom en ny konkurrenssituation och kände att man ville vässa sin kommunikation på nätet ytterligare.

2017 byggde vi återigen en ny hemsida, och denna gång med våra nya verktyg i WordPress och Woocommerce. Den här gången fick hemsidan en produktkatalog och ett helt nytt interface och logistik (UX). Hemsidan anpassades även för Google-kampanjer och Google-annonsering i kombination med egna digitala kampanjer och blogg.

I mars 2020 var företaget en av de första på marknaden med COVID-19 testkit. Under våren och sommaren slog man alla besöksrekord på hemsidan med en enorm efterfrågan på testkit över hela världen.

Under hösten jobbade man febrilt med att utveckla produktsortimentet för att anpassa den för efterfrågan, och i december byggde vi hemsidan för att bättre kunna presentera den nya linje med produkter inom testkit för COVID-19 som lanserades.

Vi har även hjälpt LAB360 Grader att  ta fram mässmaterial och tryckmaterial.

Vad vi gjort

  • Webbdesign och UX
  • Katalogfunktion produkter
  • Strategi och SEO
  • Print och annonser
  • Google Ads