ScandiPet öppnade 1976 som Manlötens djurkarantän på en gård som ligger vackert belägen i Vallentuna, 30 minutes med bil norr om Stockholm. Scandipet drivs av amerikanskan Debbie Dunagan, som efter att ha jobbat några år som en av några få godkända djurkarantäner i Sverige, fick förfrågan om att även jobba med export- och importhantering av samma djur som inackorderades på djurkarantänen.

De internationella djurtransporterksamheten utökades vartefter hand, och 2004 ökade efterfrågan på import och export av djur enormt. Debbie beslöt sig för att ansluta sig till IPATA, (International Pet and Animal Transportation Association) och satsa helt på djurtransporter, något som hon har jobbat med sedan dess.

Om uppdraget

Vi fick förfrågan att ta fram en ny hemsida redan på senhösten 2016, men det dröjde tills i slutet av våren 2017vi fick tillfälle att ta bildmaterialet som vi planerat till hemsidan. Thomas följde med Debbie som chaufför och fotograf under en hel dag för att dokumentera med bilder och även för att få inspiration och en inblick i hur Debbie jobbar.

Thomas tog sedan med sig intryck och bilder för att bygga den nya hemsidan med hjälp av våra verktyg i WordPress. Hemsidan fick även onlineformulär som ersatte de gamla PDF-formulären som använts vid anmälan av import och export av husdjur. Den nya hemsidan lanserades i juni 2017.

Vad vi gjort

  • Webbdesign och UX
  • Strategi och SEO
  • Copy och text
  • Foto och digital bildbehandling