Erik Carlssons Åkeri AB grundades 1941 av Erik Carlsson i Oxelösund med en tippbil som gick på gengas. Åkeriet blev senare en av de första medlemmarna i Bilfrakt i Nyköping. Bilfrakt blev åkeriföretaget ÖSB som senare utvecklades till en transportkoncern. 1978 överläts åkeriverksamheten på Erik Carlssons barn och idag drivs verksamheten under namnet Kirres Åkeri av familjens tredje generation.

Om uppdraget

Kirres Åkeri i Oxelösund drivs av Ingela Karlsson, och som varit kund hos oss sedan 2015. När vi träffades initiellt för att titta på en ny hemsida så hade Kirres endast haft en enkel kontaktsida som legat uppe på nätet under ett antal år.

Vi åkte ut för att träffa företaget, få intryck och samla in material, och det visade det sig att en av lastbilschaufförerna hade foto som sin stora hobby. När vi såg bilderna så tyckte vi att det var så bra att vi beslutade att använda ett urval av dom som bildmaterial på nya hemsidan.

Förutom information om åkeriets tjänster så byggde vi en avdelning med information om företagets YKB-utbildningar men bifogad anmälningsfunktion online.

2020, 5 år senare blev vi kontaktade igen. Det har även gjorts en del förändringar inom företaget under 2020 och man har fått en ny samarbetspartner. Sedan är det även dags att planera inför företagets stora 80-årsjubileum 2021. Det beslutades att bygga en helt ny webb med ett modernare snitt och bättre verktyg i WordPress.

Denna gång fick vi tillfälle att jobba med strategisk kommunikation som berättar om familjeföretagets resa genom 80 år i Oxelösund. Vi berättar även om hur företaget varit med och byggt arbetarkultur, inte bara inom den egna kommunen, men även inom den regionala transportbranchen.

Den nya hemsidan är även förberedd för nytt foto och film i ett nästa steg, och det ska även börja skissas på kampanjmaterial och kampanjupplägg inför det stora jubiléet under 2021.

Vad vi gjort

  • Webbdesign och UX
  • Strategi och SEO
  • Copy och text
  • Foto och digital bildbehandling