Grönborgs Trädgård ligger vid Nya Kyrkogården i Nyköping och drivs av Carola Hellgren sedan 1989. Carola är en Nyköpingsprofil som började jobba på Grönborgs Trädgård redan som 14-åring. Hon kom till trädgården genom arbetsprojektet “Operation Dagsverke” och blev sedan kvar hos Einar Larsson som var den dåvarande ägaren. Hon tog sedermera över trädgården och har drivit och utvecklat den under 30 år till en verksamhet som är känd över hela Nyköpingsregionen för sin kvalitet, service och sitt stora utbud.

Förutom försäljning av blommor, dekoration och utsmyckning så är Grönborgs även känt för sitt Café Lugn och Ro som flitigt hyrs ut till minnesstunder och högtider. Man sysslar även med catering mot kyrkor runt om i regionen.

Om uppdraget

Vi presenterade förslag och offert till Grönborgs hemsida i måndags den 20 maj. Planen var att göra det redan veckan innan, men det fanns inte tillfälle för kunden att göra det. Detta skapade en situation där vi stod i valet att anta en utmaning. Grönborgs hade nämligen planerat in sitt 30-årsjubileum helgen den 24-26 maj. Ingen i världen hade klandrat oss om vi hade avvaktat och låtit produktionen ta sin tid, men när vi såg hur Carola och tjejerna på Grönborgs slet inför jubiléet så beslutade vi oss för att tillföra något och försöka producera hemsidan i två steg och lansera det första steget redan till helgen.

Tillsammans med nya kanonteamet på Anderberg Media så har vi kört en maratonvecka och kunde lansera vi det första steget av hemsidan nu på lördagsmorgonen. I det första steget tar vi med besökaren in i den fantastiska verksamheten som Grönborgs är. I nästa steg kommer vi att fortsätta att bygga ut det befintliga innehållet samt även ta fram ett förslag till Grönborgs egen “interflora-tjänst” med blombeställning och blombud online.

Välkommen att besöka Grönborgs idag eller imorgon. Vi kommer att finnas på plats idag mitt på dagen för dokumentfoto bland alla människor som är med och firar 30-årsjubileum.

Vad vi gjort

  • Webbdesign och UX
  • Strategi och SEO
  • Copy och text
  • Foto och digital bildbehandling