Fasadteknik är ett Nyköpingsföretag som bildades 1994 av Peter Karlsson. Företaget består idag av ett 20-tal mycket kunniga och erfarna murare och plattsättare som behärskar alla tänkbara material och tekniker för att skapa hållbarhet och estetik. Fasadteknik jobbar med uppdrag över hela landet, på uppdrag av de stora byggentreprenörerna såväl som privatbostadsägare. Företaget har även renoverat ett stort antal kulturbyggnader i regionen, därav deras slogan ”från slott till koja”.

Om uppdraget

Vi fick uppdrag 2014 att ta fram en ny hemsida med fokus på att uppgradera och göra hemsidan mobilanpassad. Man ville även uppgradera företagets extensiva referensbibliotek och ta nytt foto på nya och gamla referensobjekt. Vi har ju tidigare gjort en mängd fotouppdrag av referensobjekt åt Peab Bostad i Nyköping vilket kom väl till pass om vi nu skulle följa upp Fasadtekniks många objekt. Vi byggde en ny hemsida med våra dåvarande verktyg i Joomla!, och som lanserades i augusti 2014.

5 år senare hade vi fotat närapå fler objekt åt Fasadteknik än vi gjort åt Peab, och det var dags att uppgradera hemsidan. Tekniken och kraven hade höjts med en rasande fart under åren, och det beslutades att bygga en helt ny webb. Vi byggde en ny hemsida med våra senaste verktyg i WordPress och tog fram ett helt koncept som kändes helt nytänkande inom den branch som Fasadteknik jobbar inom. Vi kombinerade design och UX med in-house content marketing och marknadsföring i sociala medier.

Den nya hemsidan lanserades i april 2019, samma år som Fasadteknik köptes upp av Fasadgruppen Group AB. Fasadgruppen hade hittills lagt alla företag som förvärvats på en central webb, men i Fasadtekniks fall gjordes det ett undantag. Fasadgruppen gillade den nya webben, och det beslutades att använda den fristående webben och låta oss på Anderberg Media fortsätta som kommunikationsbyrå åt Fasadteknik.

Vad vi gjort

  • Webbdesign och UX
  • Referensbibliotek
  • Strategi och SEO
  • Foto och digital bildbehandling
  • Filmproduktion
  • Print och annonser
  • Google Ads
  • Social Media Marketing