Onyx Innebandy är en av Sörmlands största idrottsföreningar för inomhusidrott med runt 600 aktiva i olika åldrar. Kecke Lundh är klubbchef i Onyx, och har varit med och startat ett antal projekt som bl.a. Campox Sportboende och integrationsprojektet En Tröja För Alla.

Om uppdraget

Thomas och Kecke känner varandra sedan länge och återförenades våren 2019 via ett lokalt affärsnätverk i Nyköping. Kecke berättade om föreningen som är stor och utbredd med verksamheter och även flera olika projekt. Hittills har allt har legat under en och samma webb på svenskalag, men vartefter dessa har utvecklats, så har ett behov vuxit fram om att vässa marknadsföringen.

Vi fick förfrågan om vi kunde hjälpa till att lyfta ur dessa verksamheter från den befintliga webben och lägga på egna, separata hemsidor. Andra hemsidan ut var till integrationsprojektet “En tröja för alla”.

En Tröja För Alla är Onyx Innebandy i samarbete med lokala företag som åker ut under maj och juni varje år på en turné och arrangera innebandy utomhus i bostadsområden i Oxelösund och Nyköping. Turnén ingår i vårt projekt “En tröja för alla” där vi vill visa upp sporten innebandy för så många som möjligt.

Vi blev så imponerade av arbetet och insatsen för de unga runt om i regionen att vi beslutade oss för att även vi gå in som sponsorer. Vår insats blev att sponsra med en ny hemsida som presenterar verksamheten på ett snyggt och attraktivt sätt. På nya sajten gjorde vi även bl.a. ett nytt interaktivt kartupplägg för att göra det lättare att hitta till evenemangen. Sist men inte minst så gjorde vi det lättare att anmäla sig och bli sponsor.

Det var både kul och upplyftande att göra hemsidan samtidigt som det var en skön känsla att få tillföra något till barn och ungdomar i Nyköpingsregionen.

Vad vi gjort

  • Webbdesign och UX
  • Strategi och SEO
  • Copy och text