Mimmis Retro Art är Mimmi Scheibe som föddes och växte upp i Nyköping på 70-talet. Hon beskriver sin barndom med rödblanka träskor, myggbett, raketost, läppglans som smakade äpple, ABBA och festmiddag med elefantöra och pommes. Hon kom till en punkt i livet då hon insåg att hon mår som allra bäst i sitt målande.

Mimmi tar med sig betraktaren till sin barndoms 70-tal i sina bilder. Motiven kan vara ett stilleben av en retropryl, en ikonisk person eller en bild av en specifik händelse. Inspirationen hämtas i Mimmis inre arkiv av bildminnen.

Om uppdraget

Uppdraget att ta fram en ny hemsida med webbshop till Mimmi var en lika stor utmaning som en rolig resa i hennes tankar och konst. Vi började hösten 2021 och var klara för lansering redan i mars 2022. Mimmi valde att vänta med att gå ut officiellt tills vernissagen av sin utställning ”Minnesvärt” som hade vernissage i slutet av maj samma år.

Vi byggde en customdesignad webb med kombinerad hemsida och webbshop i WordPress med våra egna verktyg med vilken Mimmi fick en plattform att marknadsföra sig själv, sin konst samt förenkla försäljningen av sina alster.

Vad vi gjort

  • Webbdesign och UX
  • Strategi och SEO
  • Copy och text