Skip to main content

Projektstudie:

Åkerbergs Trafik

Läs om caset

Allt inom transporter

sedan 1926

År 1926 på trettondagsafton startade Ragnar Ludvig Åkerberg taxiverksamhet i Vagnhärad-Trosa. Det var 3 taxibilar på taxistation vid Vagnhärads tågstation, och den första taxibilen var en Chevrolet. Farmor Maria satt i växeln hemma och telefonnumret var 100 79.

Det är nu nästan 100 år sedan, och idag kör man fortfarande taxi på Åkerbergs Trafik, fast i en verksamhet som gått framåt och utvecklats enormt under åren. Det lilla taxibolaget är idag ett transportföretag som sysslar med allt möjligt inom persontransport, godstransport och entreprenad.

Åkerbergs Trafik drivs fortfarande med bas i Vagnhärad där man hittar fordonspark, verkstad, kontor och trafikledning. Familjen har växt från två personer till ett företag med 70-talet anställda, och de som driver företaget idag är Pär och Therese Åkerberg.

När vi byggde ny hemsida till Åkerbergs Trafik 2016 så ville vi inte bara berätta historien. Vi ville att besökarna skulle få träffa människorna bakom företaget, och inte bara de som äger och leder det.

När man besöker företaget så känns det som att besöka en stor familj, och det var den känslan vi har försökt att förmedla. Vi har hängt i fikarummet med chaufförerna, åkt med Trosabussen tur och retur till Stockholm, stått och dirigerat entreprenadmaskiner på den gigantiska fordonsparkeringen och längs med landsvägar för att få de perfekta lastbilsbilderna. Eller strövat runt i Trosa för att få bilder på stadsmiljö och Blå Tåget.

Vi har varit med om många roliga episoder och har träffat en massa människor på vägen under åren som brinner för det dom gör. Vårt jobb har varit att försöka kommunicera detta i företagets marknadsföring.

Aa

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Aa

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Aa

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z

Under våra snart 10 år som marknadsbyrå åt Åkerbergs Trafik så har vi jobbat med i stort sett allt inom marknadsföring. Förutom webb så har vi tagit fram en mängd tryckmaterial som flyers, broschyrer, rollups och design till profilkläder. Vi har gjort annonsmaterial till små och stora tidningar, magasin och lilla föreningsfoldern.

Ett av alla galna och roliga jobb som vi minns är när vi skulle ta fram reklam till bakstammarna på Trosabussen. Någon kom på den brillianta idén att det var ju en perfekt plats att sätta upp en platsannons. Resultatet blev en platsannons som syntes på håll, det kan vi lova.