Oxelösunds Båt & Motor (Oxbom) grundades 1966 och har drivits av familjen Berg sedan 1988. Sedan 2019 har det skett ett generationsskifte då de båda bröderna Erik & Daniel Berg har tagit över rodret med Daniel Josefsson som medhjälpare. På Oxbom finns det en erfarenhet, tradition, ett engagemang och en kontinuitet som är nästan unik i båtbranschen.

Om uppdraget

Vi kom i kontakt med Örjan Berg på Oxelösunds Båt & Motor redan 2016, då vi hjälpte företaget att flytta den dåvarande hemsidan med en enorm bildbank till ett nytt webbhotell. Vi började att skissa på en ny hemsida redan då, men som blev ett projekt som blev liggande, då Örjan var osäker på hur företagets struktur skulle se ut i framtiden.

Nästa gång vi hörde av företaget, var när Daniel Josefsson ringde tidigt på hösten 2019. Företaget hade då delats upp och sönerna Erik och Daniel Berg hade tagit över verkstadsdelen och en del av försäljningen i båtverksamheten. Denna del hade dessutom flyttat till nya lokaler på Ljungholmsvägen i Oxelösund.

Grabbarna ville ha en ny hemsida med ett nytt, modernt koncept och vi begav oss till Oxelösund för att träffa dom och se vad vi skulle kunna åstadkomma. Vi träffade tre energiska, duktiga och trots sin ålder erfarna killar med massor med idéer. Förutom att grabbarna jobbade med service, reparationer och även en del försäljning till vardags, så var dom även mycket aktiva på sjön och så fort det handlar om Fjordling-båtar.

En modern webb blev det, som presenterar det nya teamet på Båt & Motor, företagets historia med tillbakablickar och med integrering mot sociala medier. Vi byggde till och med en blocket-liknande marknadssektion där man kan köpa både nytt och begagnat inom båt, motor och tillbehör.

Våren 2020 bytte vi bildväxlaren på startsidan mot en film som vi spelade in under årets första försommardag i Oxelösunds Skärgård. Vi tog då även nytt fotomaterial till hemsidan.

Foto & Film: KG Z Fougstedt @anderbergmedia

Vad vi gjort

  • Webbdesign och UX
  • Varumarknad funktion
  • Strategi och SEO
  • Copy och text
  • Foto och digital bildbehandling
  • Filmproduktion