Erik Carlssons Åkeri AB grundades 1941 av Erik Carlsson i Oxelösund med en tippbil som gick på gengas. Åkeriet blev senare en av de första medlemmarna i Bilfrakt i Nyköping. Bilfrakt blev åkeriföretaget ÖSB och har idag utvecklats till transportkoncernen Foria. 1978 överläts åkeriverksamheten på Erik Carlssons barn och idag drivs verksamheten av familjens tredje generation.

Om uppdraget

Kirres hade haft en kontaktsida legat uppe på nätet under några år. 2015 vad det äntligen var dags att sätta ihop en ordentlig hemsida så kontaktade man oss.

När vi åkte ut för att träffa företaget, få intryck och samla in material, så visade det sig att en av lastbilschaufförerna hade foto som sin stora hobby. Patrik Andersson hade alltid kameran med sig till jobbet och hade tagit en mängd bilder i sin arbetsvardag och mestadels på lastbilar.

Patriks bilder var så bra att vi beslutade att låta hans material bidra till att göra budskapet så autentiskt som möjligt i företagets kommunikation. På nya hemsidan ville man även ha information om sina YKB-utbildningar och en digital anmälningsfunktion till dessa. Hemsidan med våra dåvarande verktyg i Joomla! och lanserades i mars 2015. Vi tog senare även foto själva.

Kuriosa

Vad som är extra roligt med Kirres är att Thomas Anderbergs pappa Olle Karlsson jobbade som trafikledare på bl.a. Bilfrakt och kände Erik Carlsson väl då de jobbade ihop under många år. Även Frank Reidmar på Kirres har jobbat för Thomas pappa. Världen är liten.

Vad vi gjort

  • Webbdesign och UX
  • Foto och Digital Bildbehandling
  • Strategi