Åkerbergs Trafik startades 1926 som en taxiverksamhet. Idag kör man fortfarande taxi, fast i en verksamhet som gått framåt och utvecklats enormt under åren. Det lilla taxibolaget är idag ett transportföretag som sysslar med allt möjligt inom persontransport, godstransport och entreprenad.

Åkerbergs Trafik drivs fortfarande med bas i Vagnhärad där man hittar fordonspark, verkstad, kontor och trafikledning. Familjen har växt från två personer till ett företag med 70-talet anställda, och de som driver företaget idag är Pär och Therese Åkerberg.

Om uppdraget

Vi fick vårt första uppdrag av Åkerbergs Trafik 2010. Då skulle det byggas nya hemsidor till den ordinarie verksamheten på Åkerbergs Trafik/Tälje Touring och även till den nya verksamheten med Trosabussen. Vårt uppdrag utvecklades till att innefatta det mesta inom digital marknadsföring och även tryckmaterial och annonser.

2015 var det dags att bygga ny webb och det beslutades att slå ihop de båda tidigare hemsidorna till en enda. På det sättet lades hela verksamheten på företaget under ett enda tak.

Ett år senare fick vi uppdraget att hitta ett sätt att förenkla hanteringen och visningen av Trosabussens tidtabeller. Det beslutades att flytta över hela konceptet från vår dåvarande Joomla! plattform till WordPress. Vi kunde på det sättet bättre möta kraven och även custombygga funktionerna på det sättet som vi behövde. Vi fick hjälp av våra kollegor på Grafikfabriken i Västerås med tidtabellsvisningen och den nya hemsidan lanserades sedan i mars 2017.

Vad vi gjort

  • Webbdesign och UX
  • Strategi och SEO
  • Copy och text
  • Foto och digital bildbehandling
  • Print och annonser
  • Varumärken