Skip to main content
AktuelltLanseringarOmvärldProjekt

Liten årskrönika 2022

Inlagt av 22 december, 2022februari 23rd, 2023No Comments
2022 var ett händelserikt och stundom omtumlande år, på både gott och ont. Vi startade produktionsbandet som vanligt i januari och körde igång med nya friska tag. Sedan kom kriget i Ukraina månaden efter som förändrade vår värld över en natt. Efter första chocken så var frågan ”hur kan vi hjälpa?” En av våra kunder är Shalini Persson från Malmö och vår insats blev webb för koordination online och loggor till räddningsfordon till henne och projektet Animal Rescue Unit i Polen.

Livet gick vidare, och vi tog vi fram ett flertal projekt både här hemma i Nyköpingsregionen, samt även till våra nya kunder i Stockholm och Uppland. Ett axplock av projekten här hemma var en specialbyggd webb till Paus Catering i Oxelösund med onlinebeställning av catering. Ett annat var i Stockholm, där vi hjälpte Confidenca Academy i Gamla Stan att slå ihop två separata hemsidor till en enda webb med inbyggd shopfunktion. Vi hjälpte Karlholm Logistics ända uppe i Tierp att ta fram en ny webb med bl.a onlinebokning av magasinering.

En av milstolparna under 2022 var starten av våra nya SoMe-kampanjer (sociala medier). Vi hade smygstartat projektet under hösten 2021 med löpande kampanjer till några av våra kunder. Det var i maj 2022 började som det riktigt började ta fart, och det gick löpande kampanjer veckovis för några med gott resultat till och med under semesterperioden under sommaren. Konceptet utvecklades vidare under hösten.

En av höjdpunkterna under hösten var en inspirationsdag på Träffen i Nyköping i november med ett 30-tal speciellt inbjudna krögare från Nyköpingsregionen med omnejd. Det var leverantörer från Orkla Foods, Arla Pro, Löfbergs, Scan, Foodmark och Lantmännen som arrangerade, och jag själv representerade Anderberg Media som lokal aktör.

Jag berättade om vår del som designer och marknadsförare i framgångsresan med Nyköpings Presentkort. Resan är en del av historien om NYSAM (Nyköping i Samverkan) och marknadsföringsarbetet med olika projekt mot den lokala handeln sedan 2011. Det kändes som en bra avrundning av ett händelserikt och stundom omtumlande år.