Skip to main content
AktuelltLanseringar

Mimmis Retro Art tar oss tillbaka till svenska 70-talet

Inlagt av 28 maj, 2022No Comments

Mimmi Scheibe heter Nyköpingstjejen som började måla tavlor med inspiration från sin egen uppväxt mitt i det svenska 70-talet. Hon debuterade 2020 med utställningen ”Debu-tanten” som blev en succé med 400 besökare de första två dagarna och så gott som alla tavlor sålda.

Grejen med Mimmis retrotavlor är att de väcker minnen hos vem som helst som växte upp under denna tidsperiod. Dom träffar pricksäkert med en stor dos humor, precis som Mimmi är som person.

Att få uppdraget att ta fram en ny hemsida med webbshop till Mimmi var en lika stor utmaning som en rolig resa i hennes tankar och konst. Vi började hösten 2021 och var klara för lansering redan i mars. Mimmi valde att vänta med att gå ut officiellt tills nu med sin nya utställning ”Minnesvärt” som hade vernissage igår, faktiskt, och som pågår till den 6 juni.

Besök nya webben för mer info och för att få en dos svenskt 70-tal:
https://mimmisretroart.se/

Information om aktuella utställningar:
https://mimmisretroart.se/utstallningar/