Skip to main content
AktuelltLanseringarOmvärldProjekt

Animal Rescue Units för djuren i krigets Ukraina

Inlagt av 10 mars, 2022No Comments

Vårt andra sponsorcase 2022 är en svensk stiftelse och organisation som stöttar djurskyddsinsatser och bildar opinion för att djurs rätt att få leva ska respekteras. Stiftelsen Kattjouren bekostar vård, arbetar för att påverka och gör juridiska insatser med en livräddande skillnad för katter, hundar och andra djur. Stiftelsen är mest känd för sin Facebooksida ”Kattjouren” som har uppåt 100,000 följare. Stiftelsen Kattjouren drivs med eldsjälen Shalini Persson från Malmö som grundade verksamheten tillsammans med sin granne och vän Manuel.

Sedan bröt kriget ut i Ukraina, där människor just nu strider för sina liv och sitt land. Så många har lämnat hela sin värld och har sina djur med sig. I ett försök att hjälpa i tragedierna för dessa flyktingar har EU-kommissionen uppmanat medlemsstater att underlätta införseln av djur från Ukraina.

Shalina och stiftelsen var i full färd med att koordinera med organisationer i Sverige, Danmark och Polen i en stor räddningsaktion för att forsla ut djur i nöd från Ukraina. Vi släppte i stort sett allt vi hade för händer och har hjälpt till att ta fram logomaterial till räddningsfordon och en ny hemsida till Stiftelsen Kattjouren för att hjälpa till att kommunicera och informera i arbetet med att samla in pengar till räddningsaktionen.

Förutom Stiftelsen Kattjouren så är organisationer som polska polska Paw Help International, danska Santa Dogs Foundation och det polska djurhemmet ADA med i räddningsaktionen.

Läs om stiftelsen, se aktuella bilder och få information det pågående arbetet och insamlingar på stiftelsenkattjouren.se
Läs om polska AVA och deras veterinärinsater i en artikel på USA Today