Skip to main content
Aktuellt

Nyköpingshus lanserar eget koncept inför årets julbord

Inlagt av 31 oktober, 2020maj 11th, 2021No Comments

Just nu startar kampanjerna på allvar inför årens julbord, vilket torde vara en enorm utmaning för de flesta i dessa Coronatider. På Nyköpingshus har man sitt helt egna koncept med avstånd mellan de sittande sällskapen, tallriksservering och ett smått rigoröst säkerhetstänk runt det hela.

Med allt detta runt omkring så lanserar sedan slottet sitt helt egna, unika koncept. Det är både ett traditionellt julbord och även en juldiné i kombination med höstens populära dinnershow som fortsätter under december.

På slottet rullar man ut den röda mattan, tänder eldarna och välkomnar julbordsgästerna vid den kungliga entrén till Nyköpingshus. Man bjuds på slottets egna glögg, bryggd på Erik XIV’s recept (alkoholfri) innan man sätter sig till bords.

Slottets prisbelönte köksmästare bjuder sedan på specialkomponeras julmat med utvalda råvaror från lokala producenter vilket gör julbordet lite mer vilt, grönt och ekologiskt. Julmaten serveras i fyra till fem frambärningar/tallrikar som består av allt ifrån traditionell fisk, kallskuret, det varma samt ostar och julgott.

Julbuffén finns i år bakom en plexiglasavkiljare tillsammans med personal som lägger upp det man väljer istället för som sedvanligt när man plockar mat själv.

Läs mer om julbord, juldiné och dinnershow på Nyköpingshus hemsida