Skip to main content
AktuelltLanseringar

Välkommen till Öster i Nyköping

Inlagt av 7 oktober, 2020maj 11th, 2021No Comments

Öster i Nyköping är stadsdelen runt Östra Storgatan. Denna del av centrala Nyköping präglas av de lite mindre och personligare butikerna. Här kan man hitta den unika butiken med sortimentet som inte finns någon annan stans, och det är här man hittar hantverksbutikerna. Det finns en mängd caféer, små restauranger och flertalet krogar. Kontrasten mellan den mysiga och lugna atmosfären på dagen och det sprudlande nattlivet är markant.

Stadsdelen figurerar i flera kommunala projekt som NYSAM och liknande utvecklingsprojekt för stadskärnan. Öster har en aktiv grupp som består av aktörer som driver affärsverksamhet på Öster. “Öster-gruppen” samarbetar med utvecklingsprojekt i NYSAM’s regi och samarrangerar kampanjer inför temaveckor och helger som jul, påsk och liknande.

Tanken var från början att det skulle tas fram en “Öster-katalog” i pappersversion med annonser, lite reportage och även en karta över butiker, restauranger och andra affärsverksamheter till en överkomlig kostnad. Katalogen skulle vara  i mindre format och lätt att ta med sig. I början av våren 2020 beslutades det att göra en hemsida istället, och hemsidan är ett av projekten som vi på Anderberg Media jobbat med under sommaren.

Projektet söker fler som vill ansluta sig, och tittar just nu efter fler caféer och restauranger.
Kontakta Gabriela Ramos på kontakta@gabrielaramos.se om du är en verksamhet på Öster som är intresserad av att ansluta dig.

“Öster-sidan” hittar du på visespaoster.se