Skip to main content
AktuelltProjekt

Äppelmust med en smak av Sörmland

Inlagt av 19 februari, 2016maj 2nd, 2019No Comments

Dags att att börja lansera hemsidor som legat i produktion sedan efter nyåret. 2016 har som sagt varit rena raketstarten med fler beställningar än vi någonsin fått, och det fortsätter att rasa in. Vi kommer att kunna presentera en mängd roliga projekt framöver.

Första smakprov ut är faktiskt ett UF-företag som Thomas tog under sina vingar i höstas. Made in Sörmland UF finns på Restaurangskolan i Nyköping och tillverkar egen äppelmust gjord på handplockade sörmländska äpplen. Restaurangskoleeleverna Viktoria ForsSofie LindblomDenise HeubergerEvelyn HultkvistEmma Ericsson och Jonas Gustavsson har verkligen fått jobba för det under en 6-månadersperiod och nu står slutracet kvar i vår.

Till slutracet har de fått en hemsida, för nu handlar det om att sälja de sista 300 flaskorna på UF-mässan och även i egna montern på Nyköpings Bomässa. Det har varit en kul och spännande utmaning att få vara rådgivare åt ett UF-företag, och att kunnat bidra med vårt nätverk.

Några ur detta nätverk som vi skulle vilja tacka är Lina Hallbäck på Bernard Kök Å Deli för första provsmakning och hjälp med kontakter för tillstånd som behövdes för att få börja sälja produkterna. Tack även till Bengt Spider Jansson för coachning och kontaker in till Stolt Mat i Sörmland och Residenset. Tack till Cissi på Hellmans för marknadsbordet och platsen på julmarknaden. Ett stort tack till Hasse Wiberg på Österbergs Tryckeri som helt spontant erbjöd sig att ta fram logo, etiketter till flaskorna och även visitkort. Sist men inte minst, tack till Linda Nilsson som ställde upp på kort varsel och fotade till projekthemsidan.